BITI U TRENDU: Tri nova modela traperica kojima se predviđa velika popularnost (FOTO)

Kada su u pitanju svakodnevni odjevni komadi, traperice su bez sumnje među najtraženijima.

  • Žena

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 0

One su osnova naših dnevnih kombinacija, komad bez kojeg više ne možemo zamisliti svoju garderobu. Pojedini modeli traperica iz godine u godinu drže svoje mjesto na vrhu liste najpopularnijih, ali svaka nova sezona donese nam i neke trendovske modele koji zavladaju street style izdanjima.

Kakvi će to modeli biti, najviše ovisi i komercijalnim brendovima koji crpe inspiraciju iz kolekcija prikazanih na sedmicama mode. Sudeći prema trenutnoj ponudi, modni znalci bili su u pravu kada su ovim modelima predvidjeli veliku popularnost u nadolazećim mjesecima.

1. Cargo traperice

Modeli hlača inspirirani vojničkim stilom već su neko vrijeme veliki hit, a njihova su glavna karakteristika džepovi koji su se sada preselili i na traperice. Cargo modeli traperica već su sada vrlo popularni među svjetskim trendsetericama koje svojim stilom inspiriraju žene širom svijeta pa je samo pitanje vremena kada će ova varijanta traperica zavladati street style kombinacijama.

Cargo traperice (Mango)Cargo traperice (Foto: Mango)

2. Prugaste traperice

Prije nekoliko godina nagledali smo se traperica s aplikacijama koje su bile pravi must have. Potom je došlo do zasićenja aplikacijama i njih su sramežljivo zamijenili razni uzorci. Ove sezone nosit će se traperice s prugastim uzorkom, koji uistinu rijetko viđamo na ovom tipu hlača, navodi Zadovoljna.hr.

Prugaste traperice (Zara)Prugaste traperice (Foto: Zara)

3. Bež traperice

Plave su traperice svevremenski komad koji nikad ne izlazi iz mode, ali u nadolazećim mjesecima pokušat će im parirati bež traperice. Upravo su modeli u bež nijansama najavljeni kao potencijalni hit. Bež nijanse vrlo su svestrane i praktične zbog svoje prilagodljivosti pa nema sumnje da će bež traperice naći svoj put do ljubiteljica mode.

Bež traperice (Next)Bež traperice (Foto: Next)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...