ANDRES INIESTA NI U 40. GODINI NE MISLI STATI: U Japanu je već pet godina i sada traži novi klub

Andres Iniesta, proslavljeni 39-godišnji španjolski nogometaš i nekada član Barcelone, najavio je kako odlazi iz japanskog prvoligaša Vissel Kobea, ali i da još uvijek neće okončati karijeru.

  • Zabava

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 0

Klub iz Kobea Iniesta napušta zbog činjenica da sve manje igra, ali je najavio i da nema namjeru staviti tačku na sjajne igračke godine.

“Moja je želja bila umiroviti se u Vissel Kobeu. No, dogodile su se neke stvari na koje ne mogu utjecati. Igram sve manje i trener ima neke drugačije ideje. Napuštam klub, ali i dalje imam u planu igrati“, rekao je Iniesta koji je ukupno, od 2018. godine kada je došao u Japan, postigao 26 pogodaka i pritom 25 puta asistirao za ovu ekipu, prenosi Sport Klub.

Vissel Kobe je nakon četrnaest odigranih kola vodeći tim tamošnje J1 lige.

Inače, Vissel Kobe je Iniesti bila tek druga ekipa u profesionalnoj karijeri. Od 2002. godine pa sve do 2018. bio je član Barcelone s kojom je osvojio sve, u društvu s Messijem, Xavijem i ostalima.

Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 131 utakmicu te je postigao trinaest pogodaka. Posebno upamćen ostaje onaj u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je njegova Španjolska, tim pogotkom u 116. minuti, svladala Nizozemsku s 1-0.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...