POTPREDSJEDNIK FBiH REFIK LENDO IZ TUZLE: "Gađanje Kapije pravi general nikada ne bi naredio, to je zločinac"

"Čitav svijet vidi naš ponos, da se sjećamo naše mladosti Tuzle i osuđujemo zločince koji se kriju u zemljama neposredno do nas", zaključio je potpredsjednik FBiH.

  • Politika

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 3

Počast ubijenoj mladosti u Tuzli danas su odale brojne delegacije a među njima je bio i Refik Lendo, general Armije Bosne i Hercegovine i aktuelni potpredsjednik Federacije BiH.

Podsjećamo, 25. maja 1995. godine agresorska granata s Ozrena usmrtila je 71 osobu, a prosjek godina ubijenih je 23 godine. Za zločin na Tuzlanskoj kapiji osuđen general Vojske Republike Srpske Novak Đukić, koji danas slobodno živi u Srbiji. 

Na pitanje kakav je to general koji može narediti granatiranje mjesta gdje se okupljaju mladi, Lendo je rekao "da ovakav zločin nije zabilježen".

"Gađanje Kapije pravi general nikada ne bi nikada naredio. To je zločinac, koji je naredio zločin. U historiji BiH i Evrope, napravljen je ovakav zločin, a onda jedan dio zajednice Republika Srpska i Republike Srbije kriju tog zločinca, to je najveći problem srpskog naroda", rekao je Lendo.

S jedne i druge strane Drine, istakao je Lendo, još uvijek kriju ratne zločince i pokušavaju nama da dokažu da smo sami sebe ubijali.

"Čitav svijet vidi naš ponos, da se sjećamo naše mladosti Tuzle i osuđujemo zločince koji se kriju u zemljama neposredno do nas", zaključio je potpredsjednik FBiH, prenosi Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...