PRAVO OSVJEŽENJE U SEGMENTU GRADSKIH MODELA: Opel predstavlja novu Corsu, mališana s potpisom

Električna verzija u Njemačkoj kreće od oko 37.000 eura, dok će klasika imati daleko pristupačniju cijenu, od 18.500 eura.

  • Auto

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 0

Iako je Corsa nastala na francuskoj osnovi, upečatljivi dizajnerski elementi čine Corsu jednim od posebnijih modela u segmentu.

Naravno, tu mislimo isključivo na dizajn koji se uvelike oslanja na veću Astru. Nošen Vizor maskom pruža pravo osvježenje u segmentu gradskih modela kojima se broj iz mjeseca u mjesec smanjuje. Od ostalih novosti vrijedi spomenuti uvođenje Intelli-Lux LED prednjih svjetala te očekivano unaprijeđenog infotainmenta u kabini. 

Iako zatvorena prednja maska upućuje na elektro pogon, u Opelu još uvijek nude i klasiku. Pod pojmom klasike se podrazumijeva 48V mild hibrid sa 75, 100 i 136 KS, oba u kombinaciji s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Električne verzije su od 136 KS i 156 KS, a nude do 357 km odnosno 402 km dometa u WLTP ciklusu. Sve rečeno poznato je i s blizanca iz Peugeota, modela E-208. Recimo i kako električna verzija u Njemačkoj kreće od oko 37.000 eura, dok će klasika imati daleko pristupačniju cijenu, od 18.500 eura.

(Index.he) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...