STUART PEACH KOD GRADONAČELNIKA MOSTARA: Izgradnjom infrastrukture omogućiti privredni razvoj

Lord Peach je naglasio kako su impresivni rezultati postignuti u Mostaru u proteklom razdoblju te kako ovaj prelijepi grad ima velike mogućnosti za privredni razvoj.

  • Vijesti

  • 25. Maj 2023  

  • 0

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u posjetu generala Ratnog zrakoplovstva i posebnog izaslanika premijera Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan lorda Stuarta Peacha, koji je došao u pratnji ambasadora Velike Britanije u BiH Juliana Reillya.

 

Tom prilikom gradonačelnik je upoznao lorda Peacha s aktualnom političkom situacijom u Mostaru koji je, kako je istakao, u posljednje dvije godine postao grad primjer rada i funkcioniranja lokalne zajednice, saopćeno je iz Grada Mostara.

Naveo je kako Mostar ima veliki potencijal u oblasti turizma, privredne grane koja je u stalnom porastu i može snažno doprinijeti razvoju te da su u oblasti turizma realizirani brojni projekti kako bi se turisti što duže zadržali u Mostaru i vidjeli sve njegove znamenitosti.

Također, u Gradskom vijeću donesene su značajne odluke o ostvarivanju pogodnosti za investiranje u Mostaru kako bi se ostvario porast broja zaposlenih.

Lord Peach je naglasio kako su impresivni rezultati postignuti u Mostaru u proteklom razdoblju te kako ovaj prelijepi grad ima velike mogućnosti za privredni razvoj.

Prema njegovim riječima samo se izgradnjom kvalitetne infrastrukture u cijeloj Bosni i Hercegovini mogu stvoriti kvalitetni preduvjeti za izgradnju prosperitetnog društva.

Bosna i Hercegovina, kako je dodao, svoju budućnost treba graditi u Europskoj uniji koja u svim segmentima nudi brojne prednosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...