VARNICE U KOALICIJI: Tegeltija kritikovao Krišto - "Ako tako nastavite, neće biti..."

"Jer ne vidimo dobru namjeru da se uvaže stavovi svih, već samo pojedinih naroda u BiH."

  • Vijesti

  • 25. Maj 2023  

  • 4

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća Ministara Zoran Tegeltija rekao je da bi se nešto moglo nazvati vanjskopolitičkim ciljem BiH potrebna je saglasnost oba entiteta i sva tri naroda.

"S tim u vezi, razumijem da oko članstva u NATO postoji konsenzus u Federaciji BiH, ali ne i na nivou BiH jer se tome protive Republika Srpska, kao i njeni predstavnici na zajedničkom nivou. Siguran sam da je toga svjesna i Borjana Krišto, koja o odnosu prema NATO može da govori u svoje ime, ali ne i u ime cijele BiH", naglasio je Tegeltija.

Dodao je da, ukoliko se nastavi ova praksa ignorisanja jasno izražene volje Republike Srpske, očigledno je da nova strategija vanjske politike BiH neće biti usvojena.

"Jer ne vidimo dobru namjeru da se uvaže stavovi svih, već samo pojedinih naroda u BiH."

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...