ZASTRAŠUJUĆA EKSPLOZIJA NA OKUPIRANOJ TERITORIJI: Silovita detonacija zatresla Berdjansk, Ukrajinci raznijeli vojnu bazu…

OSINdefender također spekulira da je eksploziju izazvao udar novim krstarećim projektilom Storm Shadow, koji se tek odnedavno nalazi u arsenalu ukrajinskih snaga.

  • Evropa

  • 26. Maj 2023  

  • 0

Došlo je do velike eksplozije u okupiranim ukrajinskom gradu Berdjansku, koji se nalazi na obali Azovskog mora. Twitter profil OSINTdefender navodi da je do eksplozije došlo u tvornici Azovkabel za koju Ukrajinci tvrde da je ruske snage koriste kao svoju bazu.

OSINdefender također spekulira da je eksploziju izazvao udar novim krstarećim projektilom Storm Shadow, koji se tek odnedavno nalazi u arsenalu ukrajinskih snaga.

Anton Gerašenko, bivši ministar i savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, podijelio je neprovjerenu snimku koja navodno prikazuje napad drona na brod ruske mornarice Ivan Kurs, piše The Guardian.

Rusija je u srijedu tvrdila da je odbila tri bespilotna plovila koja su pokušala napasti izviđački brod u Crnom moru, no čini se da video pokazuje da se barem jedan od dronova približio brodu, iako ostaje nejasno je li bilo štete.

‘Danas u 05:30 ujutro, ukrajinske oružane snage su neuspješno pokušale napasti brod Ivan Khurs crnomorske flote s tri glisera bez posade. Ivan Khurs obavlja zadaće osiguranja sigurnosti rada plinovoda Turski tok i Plavi tok u isključivom ekonomskom pojasu Republike Turske.

Svi neprijateljski brodovi uništeni su vatrom iz standardnog naoružanja ruskog broda 140 km sjeveroistočno od Bospora. Brod Ivan Kurs Crnomorske flote nastavlja ispunjavati svoje zadaće, navode Rusi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...