AKO ĆETE PREMA JUGU NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Opet probijen rok završetka, vozače na putu između Jablanice i Mostara...

(...) i dalje čekaju velike gužve.

  • Vijesti

  • 26. Maj 2023  26. Maj 2023

  • 1

Vozače na magistralnoj cesti M-17 na dionici Jablanica - Mostar i danas očekuje vožnja u kilometarskim kolonama, jer se još izvode radovi u Donjoj Jablanici koji su nakon probijenih rokova trebali biti okončani prije sedam dana.

S obzirom na činjenicu da je petak kad je na ovoj magistrali frekvencija vozila znatno povećana učesnike u saobraćaju očekuje vožnja u kilometarskim kolonama koja se formiraju svakog vikenda na ovoj saobraćajnici u vrijeme dok se izvode radovi.

Da je saobraćaj na ovoj dionici magistrale zbog radova usporen upozoravaju iz BIHAMK-a, te pozivaju vozače na strpljenje.

"Ugovorom je predviđeno izvođenje duboke drenaža sa desne strane ceste (pravac Sarajevo - Jablanica), saniranje dva propusta, zamjena dijela nasipa i komplet tamponskog sloja te zamjena asfaltnih slojeva, uz ojačavanje betonskom gredom postojećeg kamenog zida, te postavljanje elastično-odbojna ograde i horizontalne signalizacije", pojasnili u za Klix.ba iz JP Ceste FBiH prilikom pravdanja prvog probijanja rokova.

Tada su tvrdili da se prema novoj dinamici radi na ugradnji tampon na lijevoj kolovoznoj traci i da će preostali radovi završeni do 19. maja, te da više neće biti obustava saobraćaja na toj magistrali.

Međutim, objašnjenje za novo prolongiranje nisu dali, kao ni novi postavljeni rok za kraj radova, iako je to minimum poštivanja obaveza prema građanima BiH u čijoj službi JP Ceste FBiH i treba da djeluje.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...