TEŠKA NESREĆA U HRVATSKOJ: Maturanti povrijeđeni prilikom prevrtanja traktora

Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći

  • Hronika

  • 26. Maj 2023  

  • 1

Tridesetak maturanata labinske srednje škole Srednje škole Mate Blažine povrijeđeno je na Norijadi prilikom prevrtanja traktora.

Naime, maturanti su bili na prikolici traktora koja se prevrnula na cesti između Labina i Prtloga, no srećom svi su van životne opasnosti.

Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama povreda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula, kaže nam Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije. 

Na mjestu nesreće su vatrogasci i policija.

S mjesta nesreće stižu prilično potresne fotografije, a Istarski.hr javlja kako su se maturanti vozili nakrcani u dva kamiona i dva traktora. Također neslužbeno se saznaje da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici.

Na mjestu nesreće su i roditelji, a u regulaciju prometa uključili su se gradonačelnik Valter Glavičić i direktor za društvene djelatnosti Borjan Batagelj. Na mjesto nesreće uputio se i župan Boris Miletić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...