AMERIČKI SENATOR OSUDIO PONAŠANJE KOSOVSKIH VLASTI: "Ova provokacija mora odmah prestati!"

"Na mom sastanku u ponedjeljak u Prištini s premijerom Kurtijem, on nije spomenuo plan za pristup općinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, bio sam potpuno iznenađen i mora se odmah stati na kraj ovoj provokaciji", napisao je Murphy.

  • Regija

  • 26. Maj 2023  

  • 1

Američki senator Chris Murphy, koji je u ponedjeljak posjetio Kosovo, izjavio je da je iznenađen postupkom kosovskih institucija da četvorici gradonačelnika koji su jučer položili zakletvu dopuste ulazak u sjeverne općine.

Murphy je naznačio da je o tome telefonski razgovarao s Cholletom, dodajući da na sastanku s Kurtijem on nije spomenuo da će postojati plan za pristup tim općinskim zgradama, prenosi Klankosova.tv.

"Upravo sam telefonski razgovarao s višim američkim savjetnikom Derekom Cholletom o problematičnom razvoju.

Na mom sastanku u ponedjeljak u Prištini s premijerom Kurtijem, on nije spomenuo plan za pristup općinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, bio sam potpuno iznenađen i mora se odmah stati na kraj ovoj provokaciji", napisao je Murphy.

Neško kasnije, Murphy je dodao još jedan komentar. 

"Da, ove opštine su dio Kosova i pod jurisdikcijom Prištine. Ovi službenici imaju tehničko zakonsko pravo pristupa ovim zgradama. Ali upravo u ovom trenutku, s tako napetom situacijom na sjeveru, to je namjerno provokativan i nepotreban korak", dodao je Murphy.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...