HITAN SASTANAK U PRIŠTINI: Komandant KFOR-a stigao u zgradu Vlade na sastanak sa Kurtijem

Kako prenosi portal “Kaldžo”, njega je na sastanku u zgradi vlade primio premijer Kosova Albin Kurti.

  • Regija

  • 26. Maj 2023  

  • 1

Komandant KFOR Anđelo Ristuća viđen je danas kako ulazi u zgradu vlade u Prištini, nakon današnjih tenzija na sjeveru Kosova.

Kako prenosi portal “Kaldžo”, njega je na sastanku u zgradi vlade primio premijer Kosova Albin Kurti.

Ranije danas ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer osudio je postupke prištinskih vlasti i pozvao da se one odmah zaustave.

Američki senator Kris Marfi rekao je da premijer Kurti treba da "odmah prekine provokaciju", kada je riječ o neredima na sjeveru Kosova.

Ranije danas kosovska policija upala je i zgradu opštine Zubin Potok, gdje su se okupili građani u pokušaju da spriječe njen ulazak.

Pripadnici policije Kosova prethodno su upali i u zgradu opštine Zvečan, pošto su ispred opštine, gdje su se okupili građani, ispalili suzavce i šok bombe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...