GLUMAC LAZAR RISTOVSKI: "Plašim se građanskog rata u Srbiji"

Kako je rekao, dva su načina da se ova situacija riješi, a oba podrazumijevaju katarzu.

  • Regija

  • 26. Maj 2023  

  • 2

Poznati srbijanski glumac Glumac Lazar Ristovski rekao je u petak da miting SNS-a pokazuje da postoji Srbija van Beograda. On je upozorio da, ako se ova konfrontacija u društvu nastavi daljim zaoštravanje odnosa i mržnjom, prijeti opasnost od građanskog rata.

Kako je rekao, dva su načina da se ova situacija riješi, a oba podrazumijevaju katarzu.

“Jedna je zajednička katarza kroz zajednički zagrljaj u kojem bismo prolili suze radosnice, a u to malo vjerujem. A drugi način je da se desi katarza u kojoj pada krv na ulicama, gori Skupština i u kojoj se gine. U tom slučaju Srbija se vraća 100 godina unazad”, upozorio je Ristovski.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...