DRAGAN ĐILAS, PREDSJEDNIK SSP-a: "Siguran sam da Vučić gubi izbore u Beogradu, njegov poziv na dijalog sa opozicijom je kontradiktoran"

Takođe je naveo da nije siguran šta može sustinški da se dogovori sa Vučićem, a u komentaru najave ukidanja rijalitija Zadruga na Pinku, lider SSP je rekao da predsjednik Srbije nije izašao u susret opoziciji već građanima.

  • Regija

  • 26. Maj 2023  

  • 2

Poziv Aleksandra Vučića opozciji na dijalog je kontradiktaran, rekao je Dragan Đilas, lider SSP, za televiziju N1. Kako je istakao, prije 14 mjeseci je prihvatio taj poziv i dobio obećanje da će biti izbora za godinu i smanjiivanje tenzija u društvu, koje su se samo, istakao je – povećale.

Neću sam donositi odluku, rekao je, već ću to uraditi sa ostalim organizatorima protesta Srbija protiv nasilja.

Takođe je naveo da nije siguran šta može sustinški da se dogovori sa Vučićem, a u komentaru najave ukidanja rijalitija Zadruga na Pinku, lider SSP je rekao da predsjednik Srbije nije izašao u susret opoziciji već građanima.

Đilas je rekao da nije samo Zadruga izvor nasilja, već se promocija nasilja nalazi svuda u programima i medijima.

– Nije dovoljno ukinuti jedan rijaliti već promeniti sve iz korena i vratiti društvo na pravi put – kaže Đilas.

Vučić nas je opet optužio da zloupotrebljavamo tragediju, komentariosao je nastup predsjednika Srbije na večerapnjem mitingu, osudivši takav govor.

Upitan o vanrednim izborima, Đilas je naveo da je Srbija u predizbornom periodu od 2012. godine, kada je SNS osvojila vlast.

Tražimo izbore, rekao je, ali ne ove izbore kakve smo imali, već sa promenjenim izbornim uslovima.

Siguran sam da SNS više ne može da pobedi u Beogradu, rekao je lider SSP, podsjetivši da je na protestu Srbija protiv nasilja izašlo 70.000, sto hiljada ljudi…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...