DRAMA U ZAVRŠNICI UTAKMICE: Proslavili ulazak u Zweitu, a zatim pali u očaj (VIDEO)

U Wiesbadenu je Wehen pobjedom protiv Halleschera 1:0, činilo se tada, izborio drugu Bundesligu.

  • Šareni svijet

  • 27. Maj 2023  

  • 0

U 38. kolu treće Bundeslige bilo je uzbudljivo. Nekoliko momčadi imalo je realne šanse za ulazak u viši rang, a na kraju su drugu ligu izborili Elversberg i Osnabruck, dok će Wehen u dodatne kvalifikacije s 16. momčadi druge lige.

U Wiesbadenu je Wehen pobjedom protiv Halleschera 1:0, činilo se tada, izborio drugu Bundesligu. Navijači su ušli na teren i zajedno slavili s igračima. U tim je trenucima Osnabruck na domaćem terenu u 93. minuti gubio od druge momčadi Borussije Dortmund 0:1, no uspjeli su u ludoj završnici u 94. i 96. minuti golovima doći do preokreta i izboriti ulazak u 2. Bundesligu.

I to zbog jednog gola bolje gol-razlike. Tako će Wehen morati u doigravanje za viši rang Bundeslige.

Video pogledajte OVDJE.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...