MILORAD DODIK OTVORENO PRIJETI: "Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod..."

Dodik je dodao da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja  RS-u, pa i u vezi sa imovinom

  • Politika

  • 28. Maj 2023  

  • 10

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je da srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca, jer bi to, kako je kazao, to značilo da će u budućnosti imati katastrofalne pozicije koje će dovesti do njegovog nestanka.

"To podrazumijeva stalnu borbu protiv kolonijalne uprave koju promovišu kancelarije američke i britanske ambasade ovdje, a koje prate satrapi većine drugih evropskih zemalja koje ne smiju da se pobune", napisao je Dodik na "Instagramu".

-Na Zapadu danas kažu da neće da razgovaraju sa nama, a ako ja razgovaram sa nekim drugim, to za njih nije prihvatljivo, nego nam još nameću rješenja, poručio je on.

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice naveo da su njegove posjete Rusiji i Azerbejdžanu bile su veoma uspješne i da je Republika Srpska pokazala svoj značaj kroz te sastanke.

"Ključan je bio sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je trajao više od sat vremena. To je bio dijalog o različitim pitanjima. Predsjednik Putin razumije situaciju i Srpska neće ostati sama", naveo je Dodik.

Dodik je dodao da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja  RS-u, pa i u vezi sa imovinom.

Dodik je u Beogradu prisustvovao skupu "Srbija nade".

"Ogromna masa ljudi puna energije i želje da Srbija bude stabilna, mirna i pomirena i to je ono što je osnovna poruka skupa", naveo je Dodik.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...