BAKIR IZETBEGOVIĆ PRONAŠAO "KRIVCE" ZA ODLAZAK SDA S VLASTI: „Smišljene medijsko-propagandne akcije protiv SDA, obilato financirane izvana…“

-To je dovelo do udruživanja svih snaga kojima je SDA na bilo koji način, i iz bilo kojih razloga, stajala na putu postizanja ciljeva, poručio je Izetbegović.

  • Vijesti

  • 28. Maj 2023  28. Maj 2023

  • 14

Bakir Izetbegović, lider SDA, govorio je o navodnim motivima udruživanja protiv SDA.

„SDA redovno dobija podršku od mininamalno 280.000 glasača. Najjača je stranka u BiH. Skoro duplo je jača od sljedeće stranke u FBiH. To je dovelo do udruživanja svih snaga kojima je SDA na bilo koji način, i iz bilo kojih razloga, stajala na putu postizanja ciljeva.

I onih koji bi da podijele BiH, i onih koji bi da dominiraju nad njom, i onih koji bi da dominiraju nad Bošnjacima, da sputaju snagu najbrojnijeg naroda, da linijom manjeg otpora, ustupcima na njihov račun i na račun patriotskog i građanski orjentiranog dijela birača, zadovolje apetite destabilizirajućih snaga, i onih koji se naprosto bore za vlast, a nemoć da pobijede i nadjačaju SDA, porazi koje im je nanijela kroz niz uzastopnih ciklusa, doveli su ih do očaja i spremnosti da prave ustupke štetne za i državu i za narod“, poručio je lider SDA.

Više pogledajte u nastavku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...