IZNENADA, U 61. GODINI: Preminuo predsjednik Turske partije pravde Kosova...

Bio je veliki podržavalac predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

  • Hronika

  • 28. Maj 2023  

  • 0

Predsjednik Turske partije pravde Kosova i bivši gradnačelnik opštine Mamuša Arif Butuc (1962) iznenada je preminuo od srčanog udara, javlja Anadolija.

Butuc je 2007. godine na opštinskim izborima izabran za prvog predsjednika opštine Mamuša, s većinskim turskim stanovništvom, nakon njenog osnivanja tokom procesa decentralizacije vlasti na Kosovu.

Butuc je bio gradonačelnik Mamuše u tri mandata, od 2007. do 2017. godine, najprije kao član Turske demokratske partije Kosovo, a potom kao predsjednik Turske partije pravde Kosova.

Bio je veliki podržavalac predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Završio je turski jezik i književnost na Prištinskom univerzitetu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...