NAROD JE IZABRAO: Kandidat SDA ubjedljivo pobijedio za gradonačelnika Živinica

Muhić je osvojio oko 11.300 glasova od ukupno 17.000 koliko je učestvovalo na izborima.

  • Politika

  • 28. Maj 2023  28. Maj 2023

  • 3

Dr. Began Muhić, kandidat SDA novi je gradonačelnik Živinica.

Građani Živinica danas su imali priliku izabrati novog čelnika grada na prijevremenim izborima koji su organizirani nakon smrti gradonačelnika Samira Kamenjakovića.

Pravo glasa imao je 55.281 birač, koji je mogao glasati na 88 biračkih mjesta. Bilo je angažovano i pet mobilnih timova, od kojih su dva djelovala na prostoru Živinica, a tri u Tuzli, Lukavcu i Doboj Istoku.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, Muhić je osvojio oko 11.300 glasova od ukupno 17.000 koliko je učestvovalo na izborima.

U utrku za gradonačelnika kojem će mandat trajati do oktobra iduće godine ušli su još i Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisni kandidat Asim Aljić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...