HITNO PREBAČEN U BOLNICU: Lukašenko u kritičnom stanju nakon sastanka s Putinom?

Bjeloruski predsjednik ostaje pod nadzorom vodećih stručnjaka kako bi riješili njegovo kritično stanje.

  • Evropa

  • 29. Maj 2023  

  • 6

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko hitno je prebačen u bolnicu i navodno je u kritičnom stanju nakon sastanka iza zatvorenih vrata s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom.

"Prema preliminarnim informacijama, podložnim daljoj potvrdi, Lukašenko je hitno prevezen u moskovsku Centralnu kliničku bolnicu nakon sastanka iza zatvorenih vrata s Putinom. Trenutno ondje ostaje pod medicinskom njegom", rekao je čelnik bjeloruske opozicije Valerij Tsepkalo.

Bjeloruski predsjednik ostaje pod nadzorom vodećih stručnjaka kako bi riješili njegovo kritično stanje.

Stanje Lukašenka ostaje netransportno, takođe je izvijestio, prenosi "OneIndia".

"Trenutno je tamo pod ljekarskom njegom. Vodeći stručnjaci mobilizovani su da riješe njegovo kritično stanje. Sprovedeni su postupci pročišćavanja krvi, a Lukašenkovo stanje je ocijenjeno kao neprenosivo", rekao je Tsepkalo dalje, prenosi "News18".

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...