PRIJATELJ DOKTORICE ALME SULJIĆ UPUTIO EMOTIVNU PORUKU: "Kapetane naš, čekamo te da nas vodiš!"

Alma Suljić teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći prošlog petka u Sarajevu

  • Društvo

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 0

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, 26. maja u sarajevskom naselju Marijin Dvor, smrtno je stradala Azra Spahić, a teško je povrijeđena mlada doktorica Alma Suljić, kojoj se ljekari bore za život.

Alma Suljić je doktorica medicine u Domu zdravlja Zenica. Njen prijatelj Jasmin Nikšić uputio joj je emotivnu poruku putem Facebooka.

- Lokalni kabadahija nije napravio saobraćajnu nesreću, lokalni kabadahija je počinio ubistvo mlade doktorice i isti taj kabadahija je pokušao ubiti našu Almu, još jednu doktoricu, jedno od nas. Pokušao je ubiti našeg kapitena, vođu, prijatelja, našu zvijezdu vodilju koja nas je uvijek vodila stazama uspjeha, najsjajnijih medalja i ponosa – napisao je Jasmin.

Dodao je da su od malih nogu učili pomagati i spasavati tuđe živote.

– Od malih nogu učili smo pomagati i spasavati tuđe živote onako kako smo najbolje znali. Alma je sa svojim timom, za svoju Ilidžu, za svoje Sarajevo, svoju državu i sve nas donosila najzlatnije nagrade i najveće trenutke sreće, ponosa i veselja. Kao što je uvijek i bila u životu i na poligonu strpljiva, snažna, hrabra i bez odustajanja, takva je i sada. Ne odustaje. Bori se i igra naš posljednji poligon do kraja. Za sve nas, za sebe. Onako kako smo to uvijek i znali. Do kraja i sa krunom na glavi – napisao je Jasmin.

On je na kraju poručio svojoj prijateljici:

– Igraj, kapetane naš! Vodi nas dalje. Igraj za sve ljude koje si opet okupila oko sebe i čija srca kucaju kao jedno. Jer biti srcem vezan u tome leži snaga. Čekamo te.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...