SELO OBORILO REKORD: Svi mještani glasali na izborima za manje od 30 sekundi

Samo 29 sekundi i 52 stotinke kasnije, Villaroya je postala prvo mjesto u Španiji koje je završilo sa glasanjem.

  • Zabava

  • 29. Maj 2023  

  • 0

Mještanima španskog sela Villaroya trebalo je u nedjelju manje od 30 sekundi da izvrše glasačku dužnost na lokalnim izborima i zatvore biralište.

Sedam registrovanih glasača Villaroye, malog sela u pokrajini La Rioja, srušilo je time svoj prijašni rekord od 32 sekunde.

Načelnik sela Salvador Perez na toj je funkciji od 1973. godine, piše "BBC".

"Ne znam hoću li dobiti svih sedam glasova, ali sam prilično siguran u to", rekao je španskim medijima uz osmijeh.

Perez je rekao da su stanovnici Villaroye "jako dobro obučeni" i da su bili spremni za glasanje čim su se otvorila birališta.

Samo 29 sekundi i 52 stotinke kasnije, Villaroya je postala prvo mjesto u Španiji koje je završilo sa glasanjem.

Perez je priznao da su njegovi sugrađani vjerovatno bili motivisani osjećajem konkurentnosti s drugim španskim selom, Illán de Vacas u Castilla-La Manchi, koje ima samo tri registrovana glasača.

Lokalni izbori u Španiji smatrali su se testom uoči skorih parlamentarnih izbora, a na njima je pobjedu ostvarila konzervativna Narodna stranka, prenosi "FenixMagazin".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...