POCHETTINO I SLUŽBENO NOVI TRENER CHELSEAJA: Ovo su tri pozicije u ekipi koje pod hitno mora riješiti

Argentinac je bio bez posla otkako je dobio otkaz u PSG-u na kraju prošle sezone

  • Sport

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 0

Mauricio Pochettino (51) novi je trener Chelsea, službeno je potvrdio londonski klub. Argentinac je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu godinu, a na klupi će zamijeniti Franka Lamparda, koji je kao v. d. trenera završio sezonu na 12. mjestu Premier lige.

"Mauricio je trener svjetske klase s izvanrednim učinkom. Jako se veselimo što će nam se pridružiti", stoji u saopćenju Chelseaja.

Pochettino je bio bez menadžerskog posla otkako je dobio otkaz u PSG-u na kraju prošle sezone. Pristao je preuzeti ekipu još u aprilu, ali već je tada dogovoreno da preuzme ekipu na ljeto, nakon što Lampard odradi svoj dio posla.

Daily Mail je ranije objavio da će Pochettino odmah krenuti u lov na novog golmana, centralnog veznog igrača i napadača. Dobio bi punu predsezonu da primijeni svoje metode i skrati Chelseajevu prenapučenu ekipu - a tu bi prekobrojan mogao biti i Mateo Kovačić - kao i da se upozna s ekipom prije nego što krenu utakmice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...