ŽELJKA CVIJANOVIĆ ZAKLJUČILA: "Preleti američkih bombardera nepotrebni i provokativni - Predsjedništvo BiH nije dalo saglasnost"

Cvijanovićeva je osudila najavu Ambasade SAD u BiH da će dva američka aviona sutra imati nizak prelet iznad nekoliko gradova u BiH u znak, kako su naveli, partnerstva BiH i SAD.

  • Politika

  • 29. Maj 2023  

  • 10

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da Predsjedništvo nije donijelo nikakvu odluku o prelijetanju američkih bombardera preko BiH, niti je o tome bilo upoznato, prenosi RTRS.

Cvijanovićeva je osudila najavu Ambasade SAD u BiH da će dva američka aviona sutra imati nizak prelet iznad nekoliko gradova u BiH u znak, kako su naveli, partnerstva BiH i SAD.

Ovakav potez Američke ambasade u BiH smatra nepotrebnim i provokativnim.

Komentarišući tvrdnje Igora Crnatka da je za prelete američkih bombardera Predsjedništvo moralo dati saglasnost, Cvijanovićeva kaže da Crnadak izmišlja, laže i zaobilazi istinu u širokom luku.

- I nikada na tako nešto ne bih dala saglasnost, ni kao član Predsjedništva, niti u bilo kojem drugom svojstvu -  poručila je Cvijanovićeva i dodala da Crnadak sljedeći put, prije nego što počne lagati iz očaja, neka barem nešto provjeri, makar ono osnovno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...