DRAMATIČAN INFO S KOSOVA: Više od 50 povrijeđenih, ilegalne srpske strukture, pretvorene u kriminalne bande...

(...) napale su Kosovsku policiju, pripadnike KFOR-a i novinare.

  • Regija

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 5

Poručila je ovo predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

"Svi trebaju osuditi ove neprihvatljive akte nasilja. Oni koji provode naredbe srpskog predsjednika Aleksandra Vučića kako bi destabilizirali sjever Kosova moraju biti privedeni pravdi", istaknula je Osmani.

Više od 53 osobe imaju različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrjelne rane, rekao je za N1 direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Dvojica Srba ranjena su iz vatrenog oružja tokom sukoba u Zvečanu, rekao je za RTS državni tajnik Ministarstva obrane Nemanja Starović. Ističe da je jedan od njih u vrlo teškom stanju.

"I još veliki broj naših sunarodnjaka koji su mirno prosvjedovali, mnogi od njih su lakše ozlijeđeni", rekao je Starović

Ulaz u zgradu općine Zvečan sada osiguravaju vojnici KFOR-a.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...