AMERIKANCI OSUDILI NAPAD NA PRIPADNIKE KFOR-a: "Hitno prekinite nasilje!"

Ministar vanjskih poslova Italije Tajani saopćio je na Twitteru da je među ranjenima 11 italijanskih vojnika KFOR-a.

  • Regija

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 0

Sjedinjene Država najoštrije su osudile nasilne akcije prosvjednika u Zvečanu uključujući napade protiv KFOR-a. Ialijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani rekao je da je među ranjenim pripadnicima mirovnih snaga 11 vojnika italijanskog kontingenta.

Američki ambasador u Prištini Jeffrey Hovenier u povodu incidenata u kojima je povrijeđeno više osoba, među kojima i vojnici međunarodnih mirovnih snaga, na Twitteru je ponovio poziv SAD-a na hitan prekid nasilja.

"Sjedinjene Države najoštrije osuđuju nasilne akcije demonstranata danas u Zvečanu, uključujući upotrebu eksploziva protiv pripadnika KFOR-a koji žele održati mir. Ponavljamo naš poziv na hitan prekid nasilja ili akcija koje potiču tenzije ili promoviraju sukob", napisao je američki diplomat.

Ministar vanjskih poslova Italije Tajani saopćio je na Twitteru da je među ranjenima 11 italijanskih vojnika KFOR-a, istaknuvši solidarnost s povrijeđenim vojnicima. Tajani je naveo da su među 11 ranjenih talijanskih vojnika "trojica u teškom stanju, ali izvan životne opasnosti".

"Vojska Italije nastavlja se zalagati za mir“, poručio je Tajani.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da tenzije na sjeveru izazivaju "ilegalne srpske strukture pretvorene u kriminalne bande" koje su napale kosovsku policiju, KFOR i novinare.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...