NAŠLA VREMENA: Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara u posjeti Posavini - "Tačno je i mjesec dana od..."

(...) imenovanja Vlade Federacije.

  • Društvo

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 1

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas je u sklopu posjete Orašju održala sastanak s rukovodstvom Posavskog kantona, predsjednikom Vlade Đurom Topićem i predsjednikom Skupštine Blažom Župarićem.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici PK u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na višim razinama, izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije Svetlana Kamenjaš i Ilija Ilić, zastupnici u Zastupničkom domu Ivo Vincetić i Mijo Matanović kao i ministar u Vladi FBiH Željko Nedić, saopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Bradara je kazala kako je ovo njena druga službena posjeta Posavini u malo više od dva mjeseca mandata.

"Tačno je i mjesec dana od imenovanja Vlade Federacije. Vjerujem kako jednu vrstu političkog zaokreta već osjetite i da će se stvari početi mijenjati nabolje", poručila je Bradara.

Topić je predsjednici FBiH poručio kako se može osloniti na kadrove ovog kantona u vidu svakog oblika saradnje, kao da isto očekuju od viših razina, komunikaciju i koordinaciju prije svega.

Kazao je i da Posavina ima puno izazova, ali i velike planove i projekte.

Na sastanku je razgovaramo o problemima poljoprivrednika, vodoprivrednim izazovima, ali i brojnim aktualnim projektima, pogotovo prometnim. Spomenute su i prednosti ovog prostora poput proizvodnje hrane, kao i činjenica da je ovaj kanton trenutno dobro zastupljen na svim razinama vlasti.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...