IVO KOMŠIĆ TVRDI: "Nužno bi bilo da se ujedine hrvatska i bošnjačka politika; Mislim da ono što rade neki radikalni elementi unutar SDA nije u... " (VIDEO)

(...) interesu bošnjačkog naroda.

  • Politika

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 21

Gost podcasta Direktno sa Vildanom je učestvovao u stvaranju Vašingtonskog i Dejtonskog sporazuma. Prof. dr. Ivo Komšić bio je član ratnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 1993. do 1996. godine.

Bosni i Hercegovini pripada mjesto u euroatlantskom svijetu, složit će se svi koji ovoj zemlji žele dobro. No, na političkoj sceni svjedočimo različitim retorikama: dok više nikom nije iznenađenje rusofilstvo Milorada Dodika koji se svakodnevno takmiči sam sa sobom u uvredama zapadnog svijeta, prije svih Sjedinjenih Američkih Država, antizapadna retorika u Sarajevu je ipak novost.

Njezini su kreatori, okupljeni oko branitelja lika i djela lidera SDA Bakira Izetbegovića, svoju oštricu fokusirali na OHR i visokog predstavnika Christiana Schmidta odnosno američkog ambasadora u našoj zemlji Michaela Murphyja.

Da li su zaista ugroženi Bošnjaci ili želja za apsolutnom vlašću ugrožava Bosnu i Hercegovinu? Šta se promijenilo: odnos SAD-a prema BiH ili odnos političkih centara moći u BiH prema SAD-u?

Gost podcasta Direktno sa Vildanom je učestvovao u stvaranju Vašingtonskog i Dejtonskog sporazuma.

Prof. dr. Ivo Komšić bio je član ratnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 1993. do 1996. Bio je i predsjedavajući Doma naroda federalnog Parlamenta, zastupnik u sarajevskoj kantonalnoj Skupštini, od 2013. do 2017. godine gradonačelnik Sarajeva, bio je i dekan Filozofskog fakulteta Sarajevskog univerziteta, a po svojim političkim uvjerenjima je zapravo bio i ostao socijaldemokrata.

Autor je nekoliko knjiga, od kojih izdvajamo "Tuđmanov haški profil - Udruženi zločinački poduhvat na Bosnu", izdatu 2021. u kojoj najoštrije i najpreciznije detektira i argumentira poguban odnos Franje Tuđmana prema našoj zemlji, ali i prema hrvatskom narodu koji ovdje živi.

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...