IZNENAĐENJIMA NIKAD KRAJA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do polovine juna…

Topla i vlažna zračna masa uslovljava nestabilnu atmosferu i promjenljive vremenske prilike u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 30. Maj 2023  

  • 0

U narednih 15 dana prognoziraju se povremene padavine pljuskovitog karaktera. U ovom periodu najmanje količine padavina se očekuju na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje, a najveće u centralnim i istočnim predjelima Bosne. Od 07. juna prognoziraju se nešto duži sunčani intervali, ali i dalje uz malu vjerovatnoću za pljuskovite kratkotrajne padavine, sve do 13. juna.

Od 29. maja do 07. juna, očekuju se vrijednosti temperatura zraka iznad referentnih za ovaj period. Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognozirane temperature zraka biće u rasponu od 9 do 14 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 11 do 16 °C, dok se u Hercegovini prognozira od 14 do 19 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni od 20 do 25, na jugu zemlje do 28 °C.

Nešto niže vrijednosti temperatura zraka, ali i dalje u granicama prosječnih, izgledne su od 08. juna. Jutarnje od 7 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 14, danju u Bosni između 18 i 22 °C, na jugu zemlje od 20 do 25 °C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...