NAKON PORUKE "KOSOVO JE SRCE SRBIJE": Uništen mural posvećen Novaku Đokoviću

Đoković je nakon jučerašnje pobjede u prvom kolu Roland Garrosa, na kameri ispisao poruku: "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju"

  • Regija

  • 30. Maj 2023  

  • 0

Mural u Orahovcu, posvećen najboljem srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću, uništen je tokom noći, javljaju srbijanski mediji.

Stanovnici gornjeg dijela Orahovca su jutros oko 6 sati zatekli uništen mural, a vandalizam je prijavljen policiji.

Podsjetimo, Đoković je nakon jučerašnje pobjede u prvom kolu Roland Garrosa, na kameri ispisao poruku: "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju".

Povodom ove poruke oglasila se Teniska federacija Francuske (FFT) koja je i organizator turnira.

“Nigdje u zvaničnim pravilima Grand slama ne piše šta igrač smije, a šta ne smije da kaže. FFT neće preduzimati nikakve mjere”, naveli su u saopćenju, prenosi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...