SOLOVLJEV I PRIGOŽIN POLUDJELI NAKON NAPADA DRONOVIMA NA MOSKVU: "Stoko smrdljiva, izvucite gu**** iz kancelarija!" (VIDEO)

Peskov je rekao da ne može komentirati odakle su dronovi lansirani i ko je bio cilj. "Jedino što mogu reći jest da je to očito bio napad kijevskog režima", dodao je. 

  • Svijet

  • 30. Maj 2023  30. Maj 2023

  • 1

Nakon što je Moskva u utorak napadnuta dronovima, na društvenim se mrežama pojavljuju bijesne reakcije ruskih ultranacionalnista i ratnih huškača. U napadu je pogođeno nekoliko zgrada, pri čemu je zabilježena manja šteta te nije bilo ozbiljnije povrijeđenih, kako je rekao rano ujutro gradonačelnik ruske prijestolnice Sergej Sobjanin

Nije dugo trebalo da se oglasi najpoznatiji prokremaljski i proratni propagandist, televizijski voditelj Vladimir Solovjov, koji je, kako se čini, poručio da što prije ljudi u ruskim gradovima shvate da se njihova zemlja "bori protiv NATO-a", to će Rusija prije pobijediti u ratu.

"To mora biti jasno. Ljudi, ovo je ozbiljno", rekao je. 

Također je pozvao na "demontiranje" Kijeva, Odese, Dnjipra, Lavova i Ivano-Frankivska. 

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak šefa zloglasne plaćeničke grupe Wagner, Jevgenija Prigožina, koji je s bijesom komentirao napad na Moskvu i ponovno se obrušio na vojni vrh, odnosno na ministarstvo odbrane. 

"Smrdljiva stvorenja, što radite? Vi ste stoka. Izvucite gu**** iz svojih kancelarija. Postavljeni ste da branite ovu zemlju... Vi ste ministarstvo odbrane! Zašto, dovraga, dopuštate tim dronovima da dolete do Moskve?", rekao je Prigožin. 

"Upozorio sam na ovo mnogo puta, ali niko nije htio slušati", dodao je. 

altZgrada u Moskvi pogođena dronom (Foto: AP)

Inače, Telegram kanal Baza, koji ima dobre izvore u ruskim sigurnosnim službama, rekao je da je Moskva napadnuta s oko 25 dronova. Ruska televizija citirala je neidentificirani izvor iz ministarstva unutrašnjih poslova koji je rekao da je oboreno više od 10 dronova. 

Rusko ministarstvo odbrane, pak, saopćilo je da su sve letjelice uništene dok su se približavale glavnom gradu Rusije. Također su naveli da je dronove poslao Kijev. 

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se ruski predsjednik Vladimir Putin sastao sa zvaničnicima u Kremlju nakon napada.  

"Svi su djelovali kako treba. Sistem protivzračne odbrane također je dobro funkcionirao. Jasno, ovdje govorimo o odgovoru kijevskog režima na naše vrlo efikasne udare na jedan od centara odlučivanja". 

Peskov je rekao da ne može komentirati odakle su dronovi lansirani i ko je bio cilj. "Jedino što mogu reći jest da je to očito bio napad kijevskog režima", dodao je. 

Ukrajina je negirala svoju izravnu umiješanost u napad na glavni grad Rusije. "Naravno, uživamo gledati i predviđati porast napada. Ali, naravno, mi nemamo ništa izravno s tim", rekao je za YouTube kanal Breakfast Show Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...