ZA PLENKOVIĆA KAŽE DA JE 'ČOVJEK DUBOKIH KOMPLEKSA': "Ovo nije Dan državnosti, ovo je praznik koji je HDZ izglasao sebi"

“Po čemu je to Dan državnosti, hrvatska država je starija od toga?”, dodao je.

  • Regija

  • 30. Maj 2023  

  • 0

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji ne učestvuje u proslavi Dana državnosti, večeras je u Omišlju, na svečanosti Dana općine. Prije toga, dao je izjavu te rekao zašto ni ove godine ne učestvuje u svečenostima obilježavanja Dana državnosti.

Hrvatska danas slavi Dan državnosti u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. maja 1990. godine, čime su nakon decenije komunističke vlasti, stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

“Ovo je praznik koji je HDZ izglasao sebi”, kazao je predsjednik.

Za predsjednika Vlade Andreja Plenkovića je kazao da je "čovjek dubokih kompleksa". 

“Po čemu je to Dan državnosti, hrvatska država je starija od toga?”, dodao je.

Opet se osvrnuo na Plenkovića. “Ovo mu je netko prišapuno prije četiri godine i sada zlostavlja cijelu hrvatsku javnost i vi mene nakon četiri godine prakse pitzate zašto sam ovdje gdje sam maltene odrastao nego nisam s pozerima i šmninkerima u HNK na koncertu, kako originalno, koncertu…

I to ponavljam svake godine i zalagat ču se da se taj datum promijeni i vrati na staro jer to je školski primjer dijeljenja nacije. Ovo nije svima prihvatljivo, ovo je prihvatljivo jednom dijelu ljudi i njihovom velikom vođi.”

“Ovo nije nikakav hrvatski zajendički blagdan”, naglasio je Milanović, prenosi N1.

Predsjednik se osvrnuo na posljednje incidente na Kosovu. “Srbija mora prihvatiti da je Kosovo neovisno. Nažalost, to ne prihvala još nekoliko članica EU-a.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...