SKANDAL U NIZOZEMSKOJ: Bivši reprezentativac na sudu, u zemlju pokušao uvesti više od tone kokaina?

Policija je prije tri godine u brodskoj luci presrela dvije ogromne pošiljke opojnog sredstva

  • Sport

  • 30. Maj 2023  

  • 0

Bivši nizozemski reprezentativac Quincy Promes naći će se na sudu. Opet. Već ga se kazneno gonilo kada je na porodičnom slavlju navodno ubo člana šire porodice nožem, kasnije ga se sumnjičilo zbog ubistva iz nehata, a sada će odgovarati zbog moguće upletenosti u poslove s drogom, piše nizozemski list Het Parool.

Državno tužilaštvo Nizozemske saopćilo je da Promes sljedećeg ponedjeljka dolazi na sud da bi odgovarao zbog navodne povezanosti s uvozom 1300 kilograma kokaina u zemlju.

Radi se o pošiljci koju je krajem januara 2020. državna policija presrela u luci Antwerpen u susjednoj im zemlji Belgiji. Navodi se da je riječ o dvije serije planiranih uvoza, prva sadržavala 650, a drugi 713 kilograma kokaina. Zarada dviju strana, od kojih je jedna očito 31-godišnji nogometaš, trebala je iznositi oko 75 miliona eura, iznio je National Drug Monitor.

Promes je trenutno član ruske Spartak Moskve, ali čak i ako ostane u Rusiji, to mu neće pomoći da izbjegne eventualnu kaznu, jer slučaj će može voditi i bez njegove prisutnosti, dovoljno je da se na sudu pojavi ovlašteni advokat. To je Robert Malevichz, koji još uvijek ne želi komentirati slučaj.

"Govorit ću u sudnici", kratko je rekao tamošnjim medijima.

Što se tiče ranije spomenutih slučajeva, Promes nikada nije osuđen zbog optužbi za ubistvo iz nehata, ta se tužba smatrala nedovoljno dokazanom.

Osim moskovske Sparte, ovaj napadač dosad je nastupao za Twente, Go Ahead Egels, Ajax i Sevillu, te broji 50 nastupa za reprezentaciju Nizozemske, tokom kojih je upisao sedam pogodaka. I ranije je bio osumnjičen za umiješanost u trgovinu droge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...