RAT ZA STOLICU NA FERHADIJI: Sukob dvojice poznatih ugostitelja, intervenisala policija (FOTO)

Garibović je također poznat pravosudnim i policijskim organima, a ranije je osuđivan za iznudu i prevaru.

  • Hronika

  • 30. Maj 2023  31. Maj 2023

  • 1

U ulici Ferhadija, u centru Sarajeva, danas je došlo do sukoba dvojice “uglednih ugostitelja” zbog čega su intervenirali pripadnici MUP-a KS i općinske inspekcije Centar.

Kako Raport saznaje, do sukoba je došlo između vlasnika slastičarne “Vatra” Šaćira Čedića, odnosno njegovog sina i Hilmije Garibovića, koji je bio vlasnik kafića koji se nalazi pored “Vatre”.

Sukob je nastao zbog korištenja općinskih prostora u ulici Ferhadija koji se iznajmljuju za svoje ljetne bašte. Posvađali su se oko toga što ima pravo na veći dio prostora. Na kraju su intervenirali pripadnici MUP-a, a inspektori općinske inspekcije morali su iscrtati graničnike što se vidi na fotografijama koje je dobio Raport.

Prema našim informacijama, Čedić i Garibović su već duže vrijeme u sukobu upravo zbog ljetnih baština. Zanimljivo je da su i Čedić i Garibović od ranije poznati policiji, a vlasnik “Vatre” nedavno osuđen za utaju poreza.

Čedić je inače blizak prijatelj porodice Izetbegović, a bio je i dio finansijske istrage koja se vodi protiv bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmice.

Osmica je od njega kupio kuću za šta nije imala financijsko pokriće.

Garibović je također poznat pravosudnim i policijskim organima, a ranije je osuđivan za iznudu i prevaru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...