PROFIT OD STAROG AUTOMOBILA: Fernando Alonso prodaje svoj Ferrari Enzo, cijena će biti vrtoglava

O njegovom Enzu ima malo poznatih informacija, osim da je prešao svega 4.800 kilometara te da posjeduje certifikat Ferrarijevog odjela Classiche.

  • Zabava

  • 31. Maj 2023  31. Maj 2023

  • 0

Španski vozač Formule 1, Fernando Alonso, prodat će svoj Ferrari Enzo na aukciji, a očekuje se da će cijena biti milionska.

Aukcijska kuća Monaco Car Auctions procjenjuje da će novi vlasnik Alonsovog fantastičnog Enza izdvojiti više od 5 miliona eura.

Popularni Nando pravi dobre poteze, sjajno mu ide u ekipi Aston Martina, a sada će profitirati od svog "starog" automobila.

O njegovom Enzu ima malo poznatih informacija, osim da je prešao svega 4.800 kilometara te da posjeduje certifikat Ferrarijevog odjela Classiche.

Osim toga, riječ je o jednom od svega 399 primjeraka Enza, a pokreće ga 6,0-litarski V12 motor iz Formule 1, koji isporučuje 651 KS i 657 Nm obrtnog momenta. Do "stotke" ubrzava za 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 355 km/h.

"Nadam se da će novi vlasnik uživati u ovom unikatnom automobilu", poručio je Alonso, ali nije poznato da li će kupcu lično predati ključeve.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...