VELIKA KONKURENCIJA: Bivši zamjenik Donalda Trumpa ulazi u predsjedničku utrku

Očekuje se da će Pence objaviti svoju kandidaturu za predsjednika 7. juna

  • Svijet

  • 01. Jun. 2023  

  • 0

Bivši američki potpredsjednik Mike Pence kandidovat će se za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na izborima 2024. godine, izvještavaju lokalni mediji, prenosi Anadolija.

Očekuje se da će Pence objaviti svoju kandidaturu za predsjednika 7. juna u Des Moinesu, u saveznoj državi Iowi.

Pence će se suočiti s velikom konkurencijom u utrci za republikanskog predsjedničkog kandidata.

U utrci za nominaciju Republikanaca su već njegov nekadašnji šef, bivši predsjednik Donald Trump, zatim guverner Floride Ron DeSantis, bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley, senator Tim Scott, bivši guverner Arkansasa Asu Hutchinson i poduzetnik Vivek Ramaswamy.

Trump je favorit u većini nacionalnih anketa. Slijedi ga DeSantis.

Kada je riječ o demokratama, aktuelni predsjednik SAD Joe Biden se ponovo kandiduje za predsjedničku funkciju.

Ostali kandidati su publicistica Marianne Williamson i Robert F. Kennedy Jr., nećak bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...