DANAS ZASJEDA VLADA RS: Na dnevnom redu Nacrt zakona o elektronskom novcu

Predviđeno je i razmatranje informacije o stanju duga na kraju prošle godine

  • Vijesti

  • 01. Jun. 2023  

  • 2

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Nacrt zakona o elektronskom novcu.

Na predloženom dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, kao i izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Predviđeno je i razmatranje informacije o stanju duga na kraju prošle godine.

Vlada bi trebala razmatrati i prijedlog uredbe o izmjenama uredbe o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti izvođenja radova u šumarstvu, kao i informacije o projektnim planovima u projektu "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj".

Predviđeno je i razmatranje informacije o izradi dopune Priloga institucija u BiH za redovni godišnji izvještaj o BiH u procesu evropskih integracija za period od 1. marta do 15. maja.

Ministri bi trebali razmatrati i informaciju o projektu "Osnaživanje procesa suprotstavljanju krijumčarenju i ilegalnoj trgovini duvanskim proizvodima u okviru EU integracija".

Na predloženom dnevnom redu je i informacija o realizaciji paketa energetske podrške energetski siromašnim potrošačima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...