NERMIN NIKŠIĆ NAKON DANAŠNJEG SASTANKA: "Učimo se jedni na druge, nema više preglasavanja"

Lider SDP-a kaže da se partneri nalaze na dobrom putu i da je energija i sinegrija jasno vidljiva.

  • Politika

  • 01. Jun. 2023  

  • 11

Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da je na današnji sastanak u Mostaru došao kao predstavnik Trojke.

Ističe kako među koalicionim partnerima postoje stvari koje dogovaraju lakše i teže.

"Naravno da postoje stvari koje se teže dogovaramo, postoje stvari koje puno lakše radimo. Uzgred mi smo danas imali i sjednicu federalne Vlade u Mostaru. Četvrta redovna sjednica, bila je jedna hitna i to pokazuje jednu novu atmosferu", rekao je Nikšić.

Lider SDP-a kaže da se partneri nalaze na dobrom putu i da je energija i sinegrija jasno vidljiva.

"Više volimo potrošiti dva dana na dogovaranje i usaglašavanje kao i na državnom nivou, nego da se dovedemo u fazu da jedni drugima, jedni za druge nešto preglasamo, dogovaramo se mimo naših programa, a svakako da nam predstoji dalje nastavak na ovom putu reformi i kad je BiH u pitanju i naših odnosa u FBiH, ali kako to i reče gospodin Čović, mislim da smo na dobrom putu i da postoji jedna fina i energija i sinergija i da će se to u ovom radu i pred nama nastaviti", kazao je on.

Nova vlast, prema Nikšićevom mišljenju, uspostavlja porušene mostove povjerenja.

"Naravno da se još uvijek učimo jedni na druge, razbijamo i vraćamo one nekakve i uspostavljamo neke poljuljane ili eventualno porušene mostove povjerenja, da gradimo to povjerenje u postupku i kako dani prolaze ja osjetim to i na radu ministara da je to svaki dan sve kvalitetnije i sve bolje", istakao je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...