SPEKTAKULARNO FINALE NBA LIGE: Denver na krilima fantastičnog Jokića u prvoj utakmici razbio Miami i grabi ka povijesnom naslovu... (VIDEO)

Druga utakmica igra se ponovno u Denveru u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2 sata prema našem vremenu.

  • Sport

  • 02. Jun. 2023  

  • 0

Denver Nuggetsi uvjerljivo su otvorili finalnu seriju NBA lige i u prvoj utakmici pred svojim navijačima pobijedili Miami Heat 104:93 te napravili prvi korak prema prvom, povijesnom naslovu, za koji mu trebaju još tri pobjede. Denver je nastavio niz nepobjedivosti u svojoj dvoranu i play-offu i u devetoj utakmici, a Miami se prvi put našao u zaostatku u seriji.

Nikola Jokić ostvario je deveti triple-double ovogodišnjeg doigravanja i postao prvi igrač s takvim učinkom na debiju u finalu nakon Jasona Kidda 2002. godine. Završio je s 27 poena (šut 8/12, slobodna bacanja 10/12), 10 skokova i 14 asistencija, a Jamal Murray postigao je 26 uz šest skokova i 10 asistencija.

Prvo ime Miamija bio je Bam Adebayo s 26 poena, 13 skokova i pet asistencija, a Jimmy Butler bio je skroman s 13 poena te po sedam skokova i asistencija, ali Heatovi rotacijski igrači posebno su podbacili.

Miami nije pronašao način kako zaustaviti igru dva na dva Jokića i Murraya jer zona koja im je dobila seriju protiv Bostona ne funkcionira protiv šuterske ekipe s distributerom u sredini. Za većinu rotacijskih igrača Heata finale se pokazalo kao prevelika scena, a bez njihova doprinosa Miami je nemoćan.

Nuggetsi su već u prvom poluvremenu stvorili veliku prednost od 17 poena. I Nikola Jokić i Jimmy Butler više su se posvetili kreiranju za suigrače, ali Butlerovi nisu pogađali otvorene šuteve i imali su samo 4/17 za tricu, a posebno je zakazao junak finala Istoka Caleb Martin bez ijednog poena.

U nastavku je bilo najviše 24 razlike, a Miami se serijom 11:0 vratio na minus 10 nekih devet minuta prije kraja, a dvije i pol do sirene na samo devet poena zaostatka, ali svaki put bi Denver odgovorio s dva vezana uspješna napada i vratio se na sigurniju distancu.

Druga utakmica igra se ponovno u Denveru u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2 sata prema našem vremenu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...