SUĐENJE U AUSTRIJI: Bosanac tvrdio da nije povrijedio ženu jer je ona "puno teža od njega"

"Možda je jesam nekoliko puta ošamario, dlanom, ali to je sve", izjavio je pred sudijom

  • Hronika

  • 02. Jun. 2023  

  • 0

Regionalni sud u austrijskom Ajzenštatu osudio je državljanina Bosne i Hercegovine (30) na devet mjeseci uslovno i kaznu od 1000 eura zbog nasilja u porodici.

Međutim, ono po čemu je ovo suđenje bilo specifično jeste način na koji je, sad već osuđeni, nasilnik pokušao izbjeći kaznu: naime, on je tvrdio da nije mogao da povrijedi ženu (26) jer je ona puno teža od njega!

 

“Prosto, to nije moguće, ja imam 55 kilograma, a ona 79”, rekao je ovaj nasilnik.

Međutim, prema tačkama optužnice, tokom devetogodišnjeg zajedničkog života, on ju je fizički maltretirao, udarajući je pesnicama, a u nekoliko navrata je njenom glavom udario u zid.

 

“Možda je jesam nekoliko puta ošamario, dlanom, ali to je sve”, izjavio je pred sudijom.

Žena se sa djecom u novembru prošle godine iselila, a on, kao nezaposlena osoba, plaća mjesečnu alimentaciju od svega 135 eura.

Advokat odbrane je pokušao da opravda klijenta, tvrdeći da slike i selfiji koje je postavljala njegova partnerka pokazuju sasvim drugi odnos. Međutim, kako prenose mediji, sve je to djelovalo prilično besmisleno. Tokom suđenja, svjedočila je i žrtva koja je rekla da je alkohol bio najveći problem.

 

“Nemam ni trunke sumnje da se sve tako dogodilo”, izjavio je sudija tokom izricanja presude, a državljanin BiH je navodno prihvatio presudu te nije najavio žalbu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...