SVJEDOČIT ĆE PROTIV HADŽIBAJRIĆA: Četvero uposlenika Općine Stari Grad pušteni na slobodu

Po nalogu postupajućih tužilaca, jučer je pretresima u Općini Stari Grad nastavljena akcija kodnog naziva Start

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2023  02. Jun. 2023

  • 0

Četvero uposlenika Općine Stari Grad pušteni su na slobodu nakon što su saslušani u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Riječ je o Enesu Smajloviću, općinskom pravobraniocu, Adeli Plakalo, pomoćnici načelnika za urbanizam, Aldijani Kavazović (privreda) i Adisu Hadžović (investicije).

Po nalogu postupajućih tužilaca, jučer je pretresima u Općini Stari Grad nastavljena akcija kodnog naziva Start koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije, potvrdilo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

U sklopu akcije, privedene su spomenute osobe. Oni bi u nastavku procesa trebali imati status svjedoka.

U sklopu akcije Start ranije su uhapšeni načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, Elmedin Karišik, načelnikov sin Seid Hadžibajrić i te sekretarka Alma Destanović.

Sumnjiče se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...