OD BOJE DO KROJA: Dvije fantastične haljine princeze Catherine za kraljevsko vjenčanje u Jordanu (FOTO)

Ceremonija vjenčanja održana je u palači Zahran u Amanu.

  • Žena

  • 02. Jun. 2023  

  • 0

Jordan je proslavio i drugo ovogodišnje kraljevsko vjenčanje. Princ Hussein, sin kralja Abdullaha II i kraljice Ranije, oženio se arhitekticom Rajwom Al Saif. S obzirom na to da je Hussein prijestolonasljednik, Rajwa će jednog dana nositi titulu kraljice supruge, a udajom je dobila titulu princeze.

Ceremonija vjenčanja održana je u palači Zahran u Amanu, a svadbeno slavlje u palači Al Husseiniya. Među brojnim uvaženim gostima našli su se i predstavnici britanske kraljevske porodice, princ i princeza od Walesa.

Kako to obično biva u ovakvim prilikama, dan nakon vjenčanja najviše se komentiraju modni odabiri uzvanica.

Catherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanjuCatherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanju (Foto: Profimedia)

Princeza Catherine odlučila se za dva izdanja u ružičastoj boji i oduševila ljubitelje kraljevske mode. Na vjenčanju je nosila haljinu koju potpisuje popularni libanonski dizajner Elie Saab. U pitanju je kreacija iz njegove ready to wear kolekcije za jesen/zimu 2017. godine.

Catherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanjuCatherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanju (Foto: Profimedia)

Od boje do kroja, pristajala joj je kao salivena i bila u potpunosti primjerena za ovu priliku.

Za večernje svadbeno slavlje odabrala je haljinu britanske dizajnerice Jenny Packham čije kreacije često nosi u svečanim prilikama. Ružičastu haljinu ukrašenu šljokicama nadopunila je tijarom pod nazivom Lover's Knot posuđenom iz britanske kraljevske riznice, navodi Zadovoljna.hr.

Catherine na svadbenom slavlju u haljini Jenny PackhamCatherine na svadbenom slavlju u haljini Jenny Packham (Foto: Afp)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...