NAKON TRI I PO SATA BESPOŠTEDNE BORBE: Đoković savladao Španca za osminu finala Roland Garrosa, u jednom momentu je potpuno izgubio živce... (VIDEO)

Prva dva seta je Đoković u svoju korist riješio “tek” nakon tie-breakova. U prvom je slavio sa 7:4, a u drugom 7:5.

  • Sport

  • 02. Jun. 2023  

  • 1

Novak Đoković uspio je da se plasira u osminu finala Roland Garrosa, pošto je danas savladao Alejandra Davidovich Fokinu.

Španac je pružio veliki otpor Đokoviću, koji je slavio sa 3:0 u setovima, ali meč je trajao čak tri i po sata.

Prva dva seta je Đoković u svoju korist riješio “tek” nakon tie-breakova. U prvom je slavio sa 7:4, a u drugom 7:5.

U trećem setu je brzo napravio break i poveo sa 3:0, a nakon toga se Davidovich Fokina nije uspio vratiti. Treći set je okončan rezultatom 6:2.

U osmini finala će Đoković igrati protiv boljeg iz duela Hurkacz – Varillas.

POPUSTILI ŽIVCI U PRVOM SETU

Đoković je i ranije imao problema protiv španskog igrača na zemlji, a najbolji dokaz toj činjenici je i poraz koji je pretrpio u aprilu prošle godine od Davidovicha Fokine upravo na zemlji u Monte Carlu.

U jeku borbe za prvi set, upravo u tie-breaku, Đokoviću su popustili živci, a "na nišanu" se našla publika koju je "počastio" psovkama nakon završenog poena.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...