NOVI YARIS: Jedan od najpopularnijih malih automobila je dobio niz novosti, osim poboljšane sigurnosti i...

(...) unaprijeđeni infotainment, ali i nove hibridne opcije.

  • Auto

  • 03. Jun. 2023  03. Jun. 2023

  • 0

Vjerovali ili ne, Toyota Yaris je na tržištu punih 25 godina, a do sada je prodano preko 10 milijuna primjeraka.

Na sceni je četvrta generacija koja je sada temeljito obnovljena, a sve kako bi zadržala izuzetno visok ritam prodaje na europskom tržištu. Osim poboljšane sigurnosti, automobil je dobio unaprijeđeni infotainment, ali i nove hibridne opcije. 

Najveća novost je upravo Hybrid 130 izvedba s još snažnijim hibridnim pogonom. I ovaj ima temelj u 1.5 benzincu, ali ima ugrađen jači elektromotor i novi softver.

Kombinirana isporuka uključuje maksimalnih 130 KS, ali i drastičan skok okretnog momenta sa 141 na 185 Nm. 

U Toyoti poručuju kako se to najviše osjeti u pretjecanju, kad međuubrzanje od 80 do 120 km/h traje 7.5 sekundi. Ubrzanje do 100 km/h skraćeno je za pola sekunde, na 9.2 sekunde.

Pritom će se hibridne izvedbe nuditi u paketima opreme GR Sport i premiere Edition na mjestu top izvedbe, a to uključuje unikatnu Neptune plavu nijansu s crnim krovom, 17-inčne naplatke te plave detalje u kabini. 

Poboljšana sigurnost uključuje napredniji sustav detekcije opasne situacije koji sada uz automobile, pješake i bicikliste prepoznaje i motocikliste. Unaprijeđeni su i drugi sustavi asistencije. Primjerice, Proactive Driving Assist uključuje automatsko usporavanje u zavoju i manevar izbjegavanja prepreke. 

Stigao je i novi infotainment, sada s digitalnim prilagodljivim kokpitom i različitim veličinama zaslona. 

Obnovljeni Yaris će već u lipnju biti dostupan za narudžbu. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...