AMERIČKI AMBASADOR MICHAEL MURPHY OPTUŽUJE: "Vlada TK saučesnik u nelegalnoj sječi šume i korupciji"

Boraveći na području TK on je posjetio i područje Konjuha, prelijepe planine u rejonu Kladnja. 

  • Politika

  • 03. Jun. 2023  

  • 14

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni u Hercegovini Michael Murphy optužio je Vladu Tuzlanskog kantona za učešće u korupciji kroz nelegalnu sječu šume. 

Boraveći na području TK on je posjetio i područje Konjuha, prelijepe planine u rejonu Kladnja. 

Murphy je, objavom na Instagramu. upozorio na pojavu nelegalne sječe šume i Vladu TK optužio da je "saučesnik jer je dozvolila da se ovo predugo dešava". Rekao je i da se provodi korupcija. 

Američki ambasador je Tokom boravka u Tuzli upoznao i grupu mladih okupljenih u organizaciji "Cardboard Revolution". 

S njima je posjetio i zaštićeno područje Konjuha i upozorio da nelegalna sječa škodi ne samo zaštićenom području, koje efektivno to nije, već i snabdijevanju okolnih mjesta pitkom vodom. 

"Srećom, ima mladih ljudi ovdje koji su odlučili da je dosta i koji su se organizirali da protestiraju i sakupljaju dokumentaciju. Dali su neke prijedloge Vladi Tuzlanskog kantona i rekli:'ovo morate riješiti jer je ovo i naše naslijeđe, nije samo vama namijenjeno'.

Vlada još nije reagirala, što ne smatram baš patriotskim", osijenio je Murphy.

On je pohvalio članove ovog udruženja koji su se angažirali. Istakao je i da će drugim mladim ljudima aktivnosti Cardboard Revolution biti inspiracija "jer ne morate ovo trpjeti". 

Murphy je tokom boravka u TK sinoć u Tuzli održao predavanje članovima Bosansko-američke akademija nauka i umjetnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...