KOD NIJEMACA TO NE PROLAZI: Najvažniji čovjek u Bayernu objasnio otkaz Salihamidžiću, napravio je neprihvatljivu grešku

Legendarni Hoeneß već godinama važi za "sivu" eminenciju i najutjecanijeg čovjeka u Bayernu, a od ranije je poznato da je Salihamidžić bio njegov čovjek od povjerenja, no došlo je vrijeme za promjene.

  • Sport

  • 03. Jun. 2023  

  • 1

Hasan Salihamidžić skupa sa Oliverom Kahnom razriješen je dužnosti sa pozicije sportskog direktora kluba minhenskog Bayerna odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u sezoni, a legendarni Uli Hoeneß objasnio je kako se sve odigralo i zašto je dobio otkaz.

Bayern je danas u dramatičnom finišu sezone u Bundesligi došao do još jednog naslova šampiona Bundeslige i to pogotkom Musiale u 89. minuti utakmice u Kolnu, ali ni to nije spasilo Salihamidžića i Kahna.

Legendarni Hoeneß već godinama važi za "sivu" eminenciju i najutjecanijeg čovjeka u Bayernu, a od ranije je poznato da je Salihamidžić bio njegov čovjek od povjerenja, no došlo je vrijeme za promjene.

"Htjeli smo da Hasan i Oliver o otkazu saznaju direktno od nas. Potrudili smo se da to ne saznaju čak ni igrači prije ili za vrijeme utakmice u Kolnu. Također, uspjeli smo i u drugom naumu, a to je da nakon utakmice to prvo kažemo igračima, a onda objavimo javno", objasnio je Hoeneß u intervju za Süddeutsche Zeitung.

Salihamidžiću je presudila iznenadna smjena trenera Juliana Nagelsmanna, za koju je mladi stručnjak praktično saznao iz medija, a što je njemačka javnost žestoko zamjerila Braci.

"Nevjerovatno, ali ni ja ni predsjednik Herbert Heiner nismo znali baš ništa o tome da se sprema otkaz treneru Julianu Nagelsmannu. To je neprihvatljivo. Dan prije nego što će Nagelsmann biti otpušten, Braco mi je stajao na vratima i rekao: 'Želimo to napraviti i već smo to odlučili.' Dakle, on i Oliver, bez znanja i konsultacija s nama iz vrha kluba. Na to sam rekao Hasanu: Istina je da moramo biti kritični prema Nagelsmannu nakon loših rezultata u zadnje vrijeme, ali otpustiti trenera deset dana prije derbija prvenstva s Borussijom je pogrešno. Drugo, ako baš insistirate na otkazu treneru, to se mora izvesti da bude potpuno korektno i diskretno", objasnio je Hoeneß.

Dodao je da su Kahn i Salihamidžić su na svoju ruku otpustili Nagelsmanna, što im je u konačnici presudilo i da osvojena titlua Bayerna nema veze s otkazima.

"Ne možemo odluke tako važne za budućnost donositi ovisno o tome hoće li Dortmund zabiti za pobjedu i naslovu 97. minuti ili ne. Ne ide to tako. Braco i Oliver su jednostavno morali otići kako god Bundesliga završila", objasnio je Hoeneß.

Prema informacijama bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine će bavarski gigant tako isplatiti između šest i osam miliona eura.

Legendarni Brazzo je funkciju sportskog direktora Bayerna obnašao od 2017. godine i od tada je sa Bayernom osvojo čak 12 trofeja, među kojima je i jedan naslov Lige prvaka. Ugovor je imao do ljeta 2026. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...