PROCJENJUJE SE ŠTETA: Bujica u Srebrenici poplavila stambenu zgradu

Usljed jakog pljuska došlo je bujičnih poplava u neposrednoj blizini Doma zdravlja u Srebrenici, a voda je poplavila i stambenu zgradu.

  • Vijesti

  • 03. Jun. 2023  

  • 0

Jak pljusak praćen grmljavinom pogodio je danas popodne gradsko područje Srebrenice, dok je u okolini, prema Memorijalnom centru Potočari pala tek pokoja kap kiše, izvještava N1.

Usljed jakog pljuska došlo je bujičnih poplava u neposrednoj blizini Doma zdravlja u Srebrenici, a voda je poplavila i stambenu zgradu.

Još nisu sanirana ni dva klizišta u samom gradu nastala prije nekoliko dana, a već se javljaju nova.

Detaljnije informacije o nastalim štetama će biti poznate narednih dana.

Inače, zbog pljuskova i grmljavine na području istočne Hercegovine, sjeverozapadne i istočne Bosne, a u ostalim dijelovima usljed grmljavine na snazi je žuti meteoalarm.

Pljuskovi sa grmljavinom prognozirani su za područje banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Grmljavine se očekuju na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladava pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i jugoistočnim područjima Bosne su zabilježeni lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...