RASIM LJAJIĆ: "SDP obustavila aktivnosti zbog tragedija, vrijeme tuge i bola"

Govoreći o vrijednostima na kojima počiva politika SDPS-a, Ljajić je spomenuo antifašizam, antipopulizam, solidarnost, kult znanja, rada i odgovornosti.

  • Regija

  • 03. Jun. 2023  

  • 0

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je danas u Novom Sadu da je ta stranka „na mjesec dana obustavila sve stranačke aktivnosti zbog tragičnih događaja koji su se početkom maja dogodili u Beogradu i Mladenovcu“.

To je vrijeme tuge i teškog bola za svakog građanina ove zemlje. Istovremeno, bio je to i period preispitivanja, da vidimo gdje smo kao pojedinci, kao roditelji i kao društvo zakazali – rekao je Ljajić na Četvrtoj izbornoj skupštini novosadskog odbora SDPS-a.
Ljajić je naveo da su „društvu prijeko potrebne tri stvari“.

To su sistemi vrijednosti na kome se to društvo razvija, stabilne i demokratske institucije bez kojih nema uspješne države i, treće, društveni dogovor oko ključnih političkih, državnih i drugih važnih pitnja – naveo je on.
Ljajić je istakao i neophodnost društvenog dijaloga oko izlaska iz trenutne političke krize, ali i oko svih ključnih pitanja, kao što je rješavanje problema na Kosovu.

On je zaključio da se SDPS sprema za izbore, ma kada oni budu održani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...