ZORAN KESIĆ NA PROTESTIMA U BEOGRADU: "Srbiju moramo da mijenjamo sa istim onim ljudima koji su natjerani da ovdje dolaze autobusima"

Kazao je da je učestvovao u protestima 1996. i da su tada vjerovali „da možemo da promijenimo svijet“.

  • Regija

  • 03. Jun. 2023  

  • 2

On je rekao da Srbiju „moramo da mijenjamo sa istim ljudima koji su natjerani da dolaze ovdje u autobusima“.

Voditelj i komičar Zoran Kesić pozdravio je okupljene na protestu "Srbija protiv nasilja" poželivši dobro veče "poštovanim hijenama i lešinarima", "izazivačima haosa" i "maltretiračima ljudi", a poseban pozdrav svima koji "ne dopuštaju da prođu kola hitne pomoći".

Naravno, svi ovi epiteti kojima sam vas pozdravio su već deplasirani, jer desio se kopernikanski obrt – kada su vidjeli koliko vas ima, režimski mediji počeli su da vas nazivaju ‘veliki broj građana na ulici koje moramo poštovati'“, poručio je Kesić.

Kazao je da je učestvovao u protestima 1996. i da su tada vjerovali „da možemo da promijenimo svijet“.

A onda sam se pretvorio u nekog džangrizavog starca koji kuka za nekim Beogradom koji više ne postoji, koji pati za nekom energijom koja je proćerdana, a prije mjesec dana se iz onog neopisivog bola koji nikad neće proći dogodila saosjećajnost, epmatija, onda je to prešlo u bijes, a onda se iz bjesa stvorila fizička potreba da se promijeni nešto odmah i sad“, rekao je Kesić.

On je rekao da Srbiju „moramo da mijenjamo sa istim ljudima koji su natjerani da dolaze ovdje u autobusima“.

„I to su naši ljudi i sa njima moramo da mijenjamo zemlju“, rekao je Kesić.

Uputio je „poseban pozdrav“ za poslanike koji pominju „građanski rat“ i targetiraju Novu S, N1 i Danas, kao i „režimskim medijima“, koji će, kako je kazao, „koliko sutra reći – samo smo radili svoj posao“.

„Pa niste, vi ste se odrekli svoje profesije“, rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...