"TUTNJAVA, NEKOLIKO MINUTA": Još jedan zemljotres potresao BiH

Zemljotres je zabilježen 37 kilometara od Mostara, a devet kilometra od Gruda.

  • Vijesti

  • 04. Jun. 2023  

  • 2

Oko 14:42 sati u Bosni i Hercegovini zabilježen je još jedan zemljotres. 

Kako javlja Europski-mediteranski centar (EMSC), zemljotres je zabilježen na dubini od dva kilometra.

Zemljotres je zabilježen 37 kilometara od Mostara, a devet kilometra od Gruda.

Iznosio je 3,4 po Richteru.

Na društvenoj mreži EMSC građani BiH su komentirali:

"Zatresao i to dobro", "Mostar - zatresao je malo", "Tutnjava, nekoliko minuta", "Ovaj je bio malo jači od prvog", "Jeziv zvuk, zatresla se cijela zgrada, peti sprat", samo su neki od komentara.

Podsjetimo, nekoliko minuta ranije Bosnu i Hercegovinu je zatresao zemljotres magnitude 3.2 po Richteru, na istoj dubini. Zemljotres je zabilježen 35 kilometara od Mostara, a četiri kilometra od Stoca.

Podsjećamo, prvi danas zabilježeni zemljotres dogodio se oko 13:59 sati. Registrovan je na dubini od dva kilometra, 35 kilometara od Mostara, a četiri kilometra od Stoca.

Iznosio je 3,2 po Richteru, prema podacima EMSC.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...