HRVATSKA NAMJERAVA PONOVO TUŽITI SRBIJU: "Zadnju presudu iz Haaga iskoristit ćemo kako bismo dokazali počinjene zločine!"

"Temeljito analiziramo i zadnju presudu iz Haaga (slučaj Simatović i Stanišić) i sve što možemo, iskoristit ćemo kako bismo dokazali počinjene zločine, ishodili obeštećenje za žrtve i naše logoraše jer ratni zločin ne zastarijeva", rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

  • Vijesti

  • 04. Jun. 2023  

  • 7

Informacija kako Ministarstvo boračkih i socijalnih pitanja vlade Republike Srbije započinje s dodjelom "boračkih spomenica" svim sudionicima ratova od 1990. do 1999. godine, izazvala je pravu lavinu reakcija u Hrvatskoj. 

Po mnogima, riječ je o klasičnom priznanju Republike Srbije kako je bila aktivni sudionik ratova koji su se vodili na prostorima bivše Jugoslavije tokom 90-ih godina prošlog stoljeća. Podsjetimo, "boračke spomenice" dodjeljivat će se uz sve počasti i ceremonije, a na dokumentu koji će biti uz odličje bit će i potpis ministra. 

Uvođenje "boračkih spomenica" u Srbiji za Večernji list komentirao je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je rekao kako je u petak u Vukovaru obavljena identifikacija pet osoba nestalih u Domovinskom ratu, od kojih su tri hrvatska branitelja i dva civila. 

"To su žrtve velikosrpske agresije. I dok u potpunosti izostaje suradnja Srbije u rješavanju pitanja nestalih osoba, u medijima smo vidjeli da planiraju odlikovati upravo provoditelje velikosrpske agresije. Tim besprizornim činom Srbija nastavlja svoju politiku, ali i potvrđuje svoju agresiju na Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo. Temeljito analiziramo i zadnju presudu iz Haaga (slučaj Simatović i Stanišić, op. S.B.) i sve što možemo, iskoristit ćemo kako bismo dokazali počinjene zločine, ishodili obeštećenje za žrtve i naše logoraše jer ratni zločin ne zastarijeva", rekao je Medved. 

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...